Във Варна откриха първия академичен център по източна медицина

Във Варна откриха първия академичен център по източна медицинаВ Медицинския университет във Варна бе открит първият у нас академичен център по източна медицина, който ще съчетава в своята дейност традиционната китайска и европейска медицина, съобщиха от учебното заведение.
Освен лечение на пациенти с методите на източната медицина след прецизно поставена диагноза в Университетския център по източна медицина ще бъде провеждано и обучението по свободноизбираемата дисциплина „Чжен-цзю-терапия“ за студенти по медицина в пети курс.
Голямото достойнство на използваните методи е, че те мобилизират ендогенните (вътрешни) възможности на организма, което подпомага лечението и води до по-бързо възстановяване на пациентите, подчерта ръководителят на Центъра проф. д-р Негрин Негрев и директор на Медицинския колеж във Варна.

Освен китайски масаж – точков, частичен или на цялото тяло, фитотерапия, хомеопатия и различни вербални релаксиращи техники, ще се прилага и „чжен-цзю“ терапия. Този вид древен способ на лечение включва съчетаване на два метода – чжен (акупунктура) и цзю (нагряване) с мокса. Сред прилаганите методи ще бъде и т.нар. „су-джок“ терапия, въведена в края на XX век от южнокорейския професор д-р Пак Же Ву (от„Су“ – ръка, и „Джок“ – крак). Тя представлява също акупунктура, но, за разлика от китайската, се използват специални малки игли, които се поставят на пръстите на ръката и крака на пациента, откъдето идва и названието на метода. Тази акупунктура се счита за едно от най-големите открития в областта на медицината на XX век.
В Центъра ще бъдат лекувани различни заболявания - на гръбначномозъчните коренчета, плексуси и периферни нерви, главоболие (мигрена и тензионно главоболие), както и ранно слединсултно състояние, хроничен бронхит, бронхиална астма, затлъстяване, язвена болест, улцерозен колит, дразним колон, хормонално обусловено безплодие (стерилитет), менструални и сексуални разстройства.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД