Онколози от Стара Загора на протест

Онколози от Стара Загора на протестСъс сини лентички на реверите и извън работното си място започна деня на работещите в старозагорския комплексен онкологичен център. Поводът е символичен протест против сливането им с УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.
„Искаме да изразим нашето несъгласие с така предложения проект за изменение на закона за лечебните заведения, който цели сливане на комплексните онкологични центрове към многопрофилните болници като според здравното министерство, се дублират някои дейности, което не е вярно“, категоричен е д-р Петьо Чилингиров, управител на комплексия онкологичен център.
Той е категоричен, че не е случайно, че комплексните онкологични центрове са в друга група лечебни заведения като причината за това е че тук се лекуват хронично болни, като всеки пациент с онко заболяване се регистрира и проследява до края на биологичния му живот.
Според д-р Чилингиров, евентуалното сливане на здравните заведения ще доведе до невъзможност за извършване на някои от дейностите. Сред протестиращите бяха и синдикатите, които са категорични, че са готови да стигнат на протест и пред Министерството на здравеопазването.
Междувременно пред сградата на онкодиспансера тече подписка от пациенти, които подкрепят исканията на своите лекуващи лекари.
Здравното министерство предвижда закриване на специализираните диспансери и преминаването им към многопрофилните болници.Основният мотив за сливането е да се избегне дублирането на дейности, но онкоболните се притесняват, че качеството на лечение ще се влоши.
Към момента в Компексния онкологичен център работят 220 души. В понеделник от 13,00 часа се очаква работещите да се съберат отново на протест.
"Здравна поща", Василена ГЕОРГИЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД