15.2 млн.лв. повече ще получат болниците до края на годината

д-р Ваньо ШарковБлизо 15,2 млн. лв. повече ще получат болниците до края на годината. Това съобщи пред журналисти членът на Надзорния съвет на НЗОК д-р Ваньо Шарков. Той поясни, че на днешното заседание на надзора е взето решение бюджетите на университетските болници да бъдат увеличени с 2%, а тези на всички останали, които извършват спешност - с 1%. Общият брой на лечебните заведения, които ще получат повече средства е 146. Парите ще бъдат извадени от резерва на НЗОК. Всичко това е на базата на решение и на това, което предложихме на предното заседание, да бъдат увеличени тези бюджети за осъществяване на спешна медицинска помощ.
Списъците бяха предоставени от оперативното ръководство на НЗОК и съответно беше направено разпределението. Това, което ни предложиха от оперативното ръководство, това приехме, заяви надзорникът.
Д-р Шарков каза, че най-много допълнителни средства е получил „Пирогов“ - около 1 млн. лв. От тези, които са университетските с разкрити спешни приемни отделения, тук влизат „Александровска“, „Пирогов“, ВМА, Медицинския институт на МВР „Св. Георги“ и „Св. Марина”. 
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД