Петима се кандидатираха за председател на БЛС

Петима се кандидатираха за председател на БЛСУтре предстои да бъде избран новият председател на Българския лекарски съюз. Това става ясно от предварителния дневен ред на 63-я отчетно изборен събор на БЛС, който ще се проведе в Равда. Петима са кандидатите за председател на Управителния съвет – проф. Петър Панчев, д-р Юлиян Йорданов, д-р Кирил Еленски, доц. Венцислав Грозев и д-р Георги Тодоров. За първи път, преди отчетно-изборен събор обаче има публично оповестени кандидатури за председателския пост.
Кандидатурата на проф. Панчев беше издигната от Столичната лекарска колегия.
Той е ръководител на Отделението по онкоурология в "Александровска болница" и ръководител на катедрата по урология на Медицински университет - София. В момента е член на Националния съвет на БЛС.
Д-р Юлиян Йорданов е зам.- председател на БЛС. В момента работи като хирург в Първа МБАЛ в София. Той е завършил МА-София през 1979 г. Първите 3 г. след това работи по разпределение в севлиевско село като завеждащ здравната служба. След това специализира хирургия и практикува в болницата в Севлиево.
Д-р Кирил Еленски е зам.- председател на БЛС. Той е роден през 1958 г. в Пловдив. Завършил е МУ-Пловдив през 1985 г. Има две специалности – Вътрешни болести и Обща медицина, както и магистърска степен по макроикономика от пловдивски университет „П. Хилендарски”. До 2000 г. работи в общинска болница Карлово, като участъков лекар, завеждащ отделение и заместник-директор. От 2000 г. до сега е собственик на амбулатория за първична медицинска помощ и работи като общопрактикуващ лекар. През годините е член и зам.-председател на РК на БЛС Пловдив, втори мандат е член на УС на БЛС.
Кандидатурата на доц. Венцислав Грозев е издигната от Плевенската лекарска колегия, чийто председател е. В момента той е хирург в Клиниката по гнойносептична хирургия и колопатология на УМБАЛ „Георги Странски". За момента той е фаворит за поста.  
Д-р Георги Тодоров е член на лекарската колегия в Русе. Неговата кандидатура не е издигната от някой друг. Той заяви пред медиите, че се номинира сам, защото счита, че всеки, който иска да е председател трябва го обяви сам и да го мотивира. Д-р Тодоров е управител на частна лаборатория в Русе.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД