Обсъждат се нови възможности за отнемане на лиценза на здравни заведения

Обсъждат се нови възможности за отнемане на лиценза на здравни заведения Не може сега здравният министър да закрие частна болница. Но се опитваме да прокараме на законова база следното - ако едно лечебно заведение получи две последователни отрицателни акредитационни оценки, да му се отнеме лицензът, обясни заместник-здравният министър д-р Ваньо Шарков. В случая с малката Никол обаче става въпрос за престъпление, добави той.
Ваньо Шарков изрази увереност дали Емилия Ковачева не е била рецидивист. При всички положения в отделението е имало лош контрол, категоричен беше той. Не е нормално четири дни след инцидента да се гледат камери и записи, да се правят тогава заключения, коментира Шарков.
На въпрос защо Ковачева имала два договора – трудов и граждански, Шарков отговори, че такива не можело да има, ако става въпрос за един и същ предмет на дейност. Заместник-министърът на здравеопазването се съгласи, че заплащането на акушерките е било много ниско. Той не можа да каже колко пари били отделени от НЗОК за „Софиямед”. Лично аз нямам впечатлението, че болницата е „помпана”, поясни заместник-здравният министър.
Шарков припомни, че „Софиямед” е открита в началото на 2012 г. Оттогава са направени 11 проверки на болницата, като шест са по жалби на пациенти, главно заради нерегламентиран транспорт. Има обаче и установени нарушения – неспазване на добрата медицинска практика, в определени отделения на „Софиямед”, например кардиологичното.
Заместник-министърът посочи, че срещу „Софиямед”ще има проверки от всички отговорни интитуции.
„Здравна поща”, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД