Дълговете на болниците са 425 млн.лв.

Дълговете на болниците са 425 млн.лв. 425 млн. лв. са дълговете досега на държавните и общинските болници, като дълговете на държавните са повече от тези на общинските. Това съобщи пред членовете на Комисията по здравеопазване Димитър Шишков, депутат от Реформаторския блок, предаде репортер на БГНЕС.
Именно Шишков е вносител на проект за създаване на Временна анкетна комисия за проверка на състоянието на болниците с най-големи задължения. Според него има натрупване на задължения на болници при предишни управления, което ще генерира проблеми при евентуални бъдещи реформи. Дължим истината на обществото, не става дума за лов на вещици. Идеята за създаването на подкомисията е да се видят причините за създаването на тези дългове и проблемите по управлението на цялата система. Никой не желае да плаща здравни осигуровки за лошо здравеопазване, убеден е Шишков.
От своя страна министърът на здравеопазването Петър Москов посочи, че правителството и Министерство на здравеопазването са предприели и пакет от мерки за болниците, на които държавата е собственик.
Трябва да се установят системните причини за дълговете на болниците, каза Москов. Той обеща да съдейства в работата на анкетната комисия, ако тя бъде сформирана.
Председателят на комисията по здравеопазване Даниела Дариткова се обяви против създаването на временна анкетна комисия, като заяви, че практиката парламентът да функционира чрез временни анкетни комисии е неприемлива. Комисията по здравеопазване няма ограничение да се заеме с този проблем, а министърът на здравеопазването може да предложи доклад за състоянието на държавните болници, вместо създаване на Временна анкетна комисия, изтъкна Дариткова.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД