Внимание! От ИАТ и пациентски организации алармират за фалшива кампания

Внимание! От ИАТ и пациентски организации алармират за фалшива кампанияВ интернет се разпространява фалшив призив за набиране на средства за трансплантации. За това алармираха Изпълнителната агенция по трансплантации, здравното ведомство и пациентски организации „Заедно с теб“. Призивът изглежда така:
„ЗОВ ЗА ПОМОЩ - НО "БЪДЕЩЕ ЗА ВСИЧКИ" ОРГАНИЗИРА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ
Зов за помощ,
Неправителствена Организация "Бъдеще за всички" организира кампания по набиране на средства, които ще бъдат изразходвани за извършването на три спешни животоспасяващи операции по трансплантации на сърце в Германия на трима наши сънародници, общата сума на всяка операция е 80 000 евро, до момента са осигурени 12 500 евро, най - искрено Ви молим да помогнем на всеки в този труден за него момент.
Моля изпратете SMS на кратък номер "1985" с текст на латиница "BUYPASS".
Всички мобилни компании също ще дарят своят дял в тази дарителска кампания за което им благодарим най - искрено.
гр. София, П.К. 1000
тел. 02/943 4576
gsm: 0898/112 745
НО "Бъдеще за всички"
Инж. Павлина Трендафилова“
От ИАТ заявяват категорично, че това е измама и няма такива чакащи за сърдечна трансплантация пациенти. Има конкретна процедура за одобрение чрез Министерството на здравеопазването за лечение в чужбина. От там призовават обществеността да не изпраща SMS-и, тъй като средствата няма да бъдат използвани по предназначение.
От Алианса на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички“ - организацията, чието име е откраднато в „призива“ и която е част от пациентски организации „Заедно с теб“, заявяват, че не събират средства по никакъв начин. По информация от мобилен оператор, номерът, който е даден, е с добавена стойност, а това не е упоменато, посочват още от там и уточняват, че всяка информация относно дейността на организациите можете да видите единствено и само на сайта им: http://patients.e-zdravey.com/.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД