Няколко кандидати ще се борят за шефския пост в БЛС

д-р Румяна ТодороваБившият управител на здравната каса д-р Румяна Тодорова може да е един от кандидатите за председател на лекарския съюз. В средата на месец май предстои отчетно-изборен събор на съсловната организация.
На него досегашният председател д-р Цветан Райчинов ще подаде оставка, защото вторият му 4-годишен мандат изтече и по устав той няма право на трети.
До десетина дни трябва да започне официалното издигане на кандидатурите, но вече текат совалки между регионалните колегии кой кого ще подкрепи. Очаква се именно хората на Райчинов да номинират д-р Тодорова. Самият той е поканил доскорошната шефка на НЗОК на работа в БЛС като експерт. Д-р Райчинов обаче отрече да е назначавал Тодорова и заместника й в касата.
Въпреки че номинацията на Тодорова за шеф на лекарите се приема по-скоро като изненадваща, тя не е нелогична. Тя се ползваше с подкрепата на доктори и директори на болници, докато управляваше касата, има и реноме на експерт с много опит и знания.
Другата изненадваща кандидатура ще е тази на зам.-шефа на "Пирогов" д-р Стоян Сопотенски. Той ще е номинацията на софийската колегия, но за него вероятно ще гласуват и докторите от Пловдив. Третият, който ще се включи в битката, е председателят на плевенската колегия д-р Венцислав Грозев.
Новият председател на лекарския съюз ще получава месечна заплата от 3699 лв. Годишният бюджет на БЛС, който се управлява от шефа и неговите заместници, е 1,5 млн. лева.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД