Стартира отново кампанията на ЕС против цигарите

Стартира отново кампанията на ЕС против цигарите„Експушачите са неудържими“ - така се нарича кампанията на Европейската комисия, започнала преди четири години, с основната цел да помогне на пушачите на възраст между 24–35 години да откажат цигарите.
Тя стартира и в България през септември 2011 г., като по време на този първи етап общо регистрираните потребители в платформата iCoach са 15 708 души. Така страната ни се нареди на осмо място по регистрирани потребители във всички страни от ЕС.
2015 е годината, в която кампанията „Експушачите са неудържими“ започва отново, насочена предимно към младите хора, представяйки обновената и оптимизирана версия на iCoach, като иновативен и модерен помощник в отказването цигарите. Посланията са позитивни и целят да се избегне стреса при процеса на отказване на цигарите.
Акцентирайки върху здравословни лайфстайл модели като по-добро здраве и самочувствие, повишаване на доходите в следствие на спестените пари за закупуване на цигари и подобряване на качеството на живота като цяло, кампанията цели да представи позитивната мисловна нагласа, която може да се изгради в този труден процес.
Този етап от кампанията, стартира с представянето на подобрената дигитална платформа iCoach, създадена на 23 езика и е достъпна за 28 европейски държави.
Платформата е безплатна и лесно може да бъде ползвана от всеки, който е решил да приеме предизвикателството и откаже цигарите.
Тя предлага по-нов, модернистичен дизайн, по-лесна е за употреба и е с повече функции, които са насочени към потребителя. На всеки, който е решил да откаже цигарите и се регистрира в iCoach, се предоставя кратък въпросник, който да определи в коя от петте фази от процеса на спиране на тютюнопушенето се намира.
Новото в този вариант на платформата е, че са добавени и няколко лични, т. нар. специфични предизвикателствата към всяка отделна фаза, която се определя от степента на тютюнева зависимост.
ICoach ще предостави възможността да разпознава и награждава всяко успешно постигнато предизвикателства, с изпращането на поощрителни похвали. Всички съобщения, ще бъдат получавани в реално време за регистрираните потребители, отнасящи се за конкретната фаза от платформата или страна в ЕС.
Близо 700 000 души годишно умират вследствие от тютюнопушенето.
Установено е, че повече хора умират като причина от зависимостта си към цигарите, отколкото от пътни инциденти, криминални престъпления и пристрастеност към наркотиците взети заедно.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД