Във Варна заработи най-модерният онкоцентър у нас

Във Варна заработи най-модерният онкоцентър у насВъв Варна онкологичните заболявани вече ще се лекуват като във водещите световни центрове.
В университетската болница "Св. Марина" в морския град работят два нови линейни ускорителя, а до края на годината ще има и т.нар. "кибер нож", който се смята за най-доброто постижение в онкохирургията досега.
С подобна модерна техника до края на годината ще се сдобият и други големи градове на страната.
Само във Варна инвестицията е за близо 19 млн. лв. Парите идват от държавния бюджет и Оперативна програма "Регионално развитие".
Годишно в България се диагностицират около 30 хил. пациенти с онкологични заболявания. Голяма част от тях се нуждаят от лъчелечение, но до момента 40% не го получават заради липсата на подходяща апаратура.
Някои пациенти чакат с месеци или пък са принудени да търсят скъпоструваща помощ в чужбина, поради липса на високотехнологично лъчелечение в България.
По време на откриването министърът на здравеопазването д-р Петър Москов заяви, че правителството си поставя за цел до 2020 г. продължителността на живота у нас да се изравни със средноевропейската.
Като начало всички масови заболявания ще бъдат обединени в основния пакет, финансиран от НЗОК.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД