Над 48 000 българки са с рак на гърдата

Над 48 000 българки са с рак на гърдатаНад 48 000 българки живеят с рак на гърдата, а всяка година още 4 000 други жени научават за страшната диагноза. Това показват последните данни на Националния раков регистър за заболеваемостта у нас.
В резултат от усилията на АVON обаче информираността по темата и достъпната ранна диагностика на рака на гърдата се увеличават.
За 13 години, в рамките на кампанията „От любов към живота”, са дарени близо 1 400 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, отчитат от козметичната фирма.
Закупена е също така апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната.
Усилията на кампанията до този момент са насочени предимно в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е лечим, ако бъде открит навреме.
Тази година инициативата стартира с „Окриляващ поход“, който ще се проведе на 25 април в София.
Посланиците на кампанията Койна Русева, Поли Генова и Драго Симеонов заедно с членовете на фондация „Една от 8“, ще очакват участниците в похода на площад „Княз Александър I Батенберг“ точно в 11 ч.
Ръка за ръка, те заедно ще оцветят улиците на София в розово в знак на подкрепа към засегнатите от заболяването жени, техните семейства и приятели.
Основен акцент на „От любов към живота“ през 2015 г. е осигуряването на помощ на жени с рак на гърдата.
AVON и „Една от 8“ създават програмата „Бъди до мен“, която ще се финансира от продажбата на благотворителни продукти от розовата серия на компанията, като 100% от печалбата ще се заделят за каузата.
„Бъди до мен“ включва още практическа подкрепа и осигуряване на сутиени след преживяна мастектомия, както и аксесоари за глава (тюрбани) по време на химиотерапия.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД