С 14 нови болници сключи договори НЗОК

С 14 нови болници сключи договори НЗОКС 14 нови болници е сключила договор Националната здравноосигурителна каса този месец, става ясно от разчета на институцията за март.
Повечето от тях са в София, като 4 от лечебните заведения са за диализа, няколко от тях са специализирани. Открита е и още една многопрофилна болница.
За новите лечебници са предвидени малко над 10 млн. лв. Колко точно ще получават зависи от медицинските специалисти, договорите за отделните клинични пътеки и броя легла.
В портфейла на НЗОК за тази година обаче плащане на нови структури не е разписано и откъде ще дойдат парите за всички тези 14 нови болници тепърва ще се изяснява.
Отделно други лечебници са разкрили нови отделения и така касата ще трябва да задели още пари за нови дейности общо 688 нови клинични пътеки.
Това неминуемо ще затрудни и без това оскъдния бюджет на фонда.
Заради ограничения бюджет минус ще има и за пациентите, чийто достъп до лечение ще се затрудни от още по-дълги листи на чакащи за прием.
Тази година едва ли ще се мине без актуализация на бюджета на касата. Само за първото тримесечие осигурителната институция е назад с около 100 млн. лв.
Повече от предвиденото пари са похарчени най-вече за лекарствата в болничната помощ, заплащани от обществения фонд.
Причината е, че на пазара непрекъснато навлизат нови лекарства, които не са предвидени в бюджета за здраве.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД