"Пирогов" работи със стари и дори опасни уреди

"Пирогов" работи със стари и дори опасни уреди"Пирогов", най-голямата спешна болница в страната работи със стара и счупена апаратура. Част от уредите са опасни не само за здравето на пациентите, но и за това на медиците. Почти всички отделения в лечебното заведение не са ремонтирани от десетилетия.
Тази техника абсолютно всеки момент може да спре, докато оперираме, заяви доцент Асен Балтов.
Операционните лампи са с жълта светлина, според медиците – използвана някъде между Първата и Втората световна война.
Дори наскоро ремонтираната детска клиника, работи със стар рентгенов апарат, който облъчва. Д-р Кацаров посочва, че има колега с левкемия, който работи с такъв апарат.
През най-голямата противошокова зала в страната всяко денонощие минават десетки спешни пациенти, а част от лампите не работят. От 30 години ремонт тук не е правен. Рентгенов апарат вече няма. Демонтиран е наскоро, лично от директора на болницата, защото застрашава здравето на пациентите и лекарите. Ситуацията е критична в почти всички отделения на болницата.
Въпреки обещанията от здравното министерство, директорът на „Пирогов” не вярва, че ще бъдат отпуснати пари за ремонт.
От лечебното заведение изчисляват, че за първоначален ремонт и подмяна на медицинските уреди са нужни близо 10 милиона лева. Пари от бюджета на болницата няма. От здравното министерство отговориха, че бюджетът за ремонти на всички лечебни заведения в страната възлиза на 15 милиона лева.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД