Две министерства работят за промяна на оценките в ТЕЛК

Две министерства работят за промяна на оценките в ТЕЛКБроят на инвалидизираните за 2013 година е 187 949. От които над 69 000 са се явили за първи път на ТЕЛК. Информацията съобщи министърът на здравеопазването Петър Москов по време на парламентарния контрол.
Когато повдигнах въпроса за инвалидизираните хора, съм имам най-малко илюзията, че различни организации ще го приветстват, коментира Москов.
Здравният министър обясни, че иска да се говори публично по този въпрос както заради хората, така и заради финансирането, което идва от държавата. Това, което трябва да се направи, е да се даде възможността хората бързо и реално да получават лекарска експертиза, лекари да могат да дават такава оценка и да се раздели чисто медицинската експертиза от някакви социални придобивки, които вървят с нея, допълни Москов.
По време на днешното заседание стана ясно, че министерствата на труда и социалната политика и на здравеопазването упорито работят заедно по промяна системата за даване на оценки по трудоспособност през ТЕЛК.
В отговор на депутатско питане по време на редовния парламентарен контрол здравният шеф Петър Москов увери, че двете ведомства са се организирали в работна група, която изчиства законодателните текстове по въпроса.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД