БЛС иска резерв от 50 млн.лв.

БЛС иска резерв от 50 млн.лв.Лекарският съюз е поискал формиране на резерв от 50 млн. лв., предназначен за болниците с повишена степен на спешност. Това е станало на проведената вчера среща между ръководството на съсловната организация и надзора на касата. Идеята е резервът да се използва за преодоляване на бюджетния дефицит при тях. От касата обаче към момента не са изразили съгласие. Такова може да има едва след като приключи изчисляването на месечните бюджети на всяка болница, което ще позволи определянето на точния размер средства, оставащи заделени, са обяснили от там.
Постигнато е и съгласие, че всяка болница, реализирала по-висока степен на спешност и съответно преразход на месечния бюджет, може да поиска от Надзорния съвет преразглеждане на определения бюджет, като това бъде доказано със съответната спешна дейност.
От БЛС са поискали още спешна среща със здравното и финансовото ведомство във връзка със запорирането на сметки на болници. Целта е да се потърси работещ механизъм, по който лечебните заведения да заплащат своите задължения към съответните осигурителни и данъчни институции след 25-то число, когато касата се е издължила към тях за изработеното през месеца, уточняват от БЛС. Сега разминаването в датите позволява запориране на сметките, с риск от блокиране на цялостната дейност на болниците, посочват от съсловната организация.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД