97 болници с по-ниски делегирани бюджети

97 болници с по-ниски делегирани бюджети97 болници тази година ще получат по-ниски делегирани бюджети от здравната каса в сравнение с останалите 262. Това предвиждат правилата за определяне парите на клиниките през тази година, които Надзорният съвет прие. Причината за разликите е, че едните болници лекуват заболявания, които не търпят отлагане като онкологичните, сърдечносъдовите, травми и други, а останалите - не.
262-те болници със спешност ще получат като бюджети 93% от парите, които касата им е дала миналата година. Останалите 97 ще имат 90% от средствата, които са получили през 2014 г. Общо 47 са болниците, които са увеличили работата си с нови дейности, показват още данните на касата.
За тях са предвидени едва 13 млн. лв.
Всички болници тази година трябва да се вместят в 1.43 млрд. лв., което с над 100 млн. лв. по-малко в сравнение с миналата. Заради това директорите на болници са притеснени как ще се справят и какви листи на чакащи пациенти ще формират. Конкретните бюджети на всяка клиника ще определят регионалните здравни каси в следващите дни.
"Здравна поща"


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД