Изслушват единствения кандидат за управител на НЗОК на 10 март

д-р Глинка КомитовЕдинственият кандидат за поста управител на Националната здравноосигурителна каса д-р Глинка Комитов ще бъде изслушан на извънредно заседание на Комисията по здравеопазване към 43-ото Народно събрание. То ще се проведе на 10 март, съобщиха днес от правителствената пресслужба.
Кандидатурата му е издигната от парламентарната група на ГЕРБ, след като мандата на д-р Румяна Тодорова изтече.
Вчера депутатите от здравната комисия приеха и документите за допустимост във връзка с изслушване на кандидатите за избор на управител на касата. В тях се съдържат процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати, представянето и публичното оповестяване на документите и изслушването на кандидатите, както и на процедурата за избор от Народното събрание.
Мандатът на досегашния управител Румяна Тодорова изтече на 12 февруари, но тя категорично отказа да се кандидатира за поста отново.
Първоначално спряганите имена бяха освен на д-р Глинка Комитов и на Иван Маджаров - и двамата бивши управители на районни каси.
Д-р Комитов е бивш заместник-директор на здравната каса, а до 2013 г. ръководи РЗОК София. Към настоящия момент е изпълнителен директор на столичната Втора градска болница.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД