Фирма посредник мами наши медсестри за работа в Германия

Фирма посредник мами наши медсестри за работа в ГерманияФирма посредник за заетост в чужбина мами родни медсестри с предложения за работа в Германия съобщи в. „Монитор”, позовавайки се на информация от КНСБ. Посредникът предлагал курс по немски език и последваща заетост на няколко медсестри. Проблемите на работниците в бели престилки обаче започнали още в началото на езиковия курс. Оказало се, че обучението било кратко и кандидат-гурбетчиите не можели да усвоят знанията, нужни им за работа в Германия. Според договора с германския им работодател без нужното ниво немски родните медсестри могат да работят само като санитарки. Това условие обаче не фигурирало в българските им договори с фирмата посредник.
Освен това посредникът заложил непосилни за медсестрите неустойки по договора. Така за всеки пропуснат урок по немски медицинските кадри трябва да платят по 100 евро, а ако откажат да работят или прекъснат договора си, преди да са се трудили година, дължат на фирмата посредник 5000 евро.
Вече сме сигнализирали Главна инспекция по труда и до 4 март фирмата посредник трябва да предостави документите за проверка, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД