Македонци искат да учат медицина у нас

Македонци искат да учат медицина у насМакедония проявява интерес към изпращане на лекари за специализации и обучение в България, заяви македонският здравен министър Никола Тодоров на среща с д-р Петър Москов .
В рамките на срещата двамата министри обсъдиха актуалното състояние на двустранните отношения в областта на здравеопазването и перспективите за тяхното развитие.
От своя страна д-р Петър Москов изрази принципна готовност за подкрепа на македонската страна по отношение обучението на специалисти от съседната ни страна у нас, при отчитане на законодателството ни и в контекста на членството на България в Европейския съюз.
Той подчерта желанието за разширяване на сътрудничеството между здравните министерства на двете страни, а също така и насърчаването на директни контакти между лечебни заведения и медицински университети в България и Македония.
Министър Москов и македонският му колега се обединиха около идеята за обмен на информация и опит по провежданите реформи в двете страни.
Двамата изразиха готовност за активизиране на двустранните отношения на базата на споразумението между правителствата за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука.
В рамките на проведената среща беше постигната договореност да се създаде съвместна работна група от представители на министерствата на здравеопазването на България и Македония за подготовка на план за конкретизиране и разширяване на сътрудничеството на базата на междуправителственото споразумение.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД