Старозагорският медицински комплекс "Берое" се сдоби с уникален зелен лазер

Старозагорският медицински комплекс "Берое" се сдоби с уникален зелен лазерМедицински комплекс "Берое" се сдоби с уникален зелен лазерМедицински комплекс "Берое" в Стара Загора вече е университетска база за обучение и специализация на студенти и млади лекари. Това стана възможно след като болницата бе акредитирана от Министерство на здравеопазването с най-високата оценка "Отличен" за цялостна медицинска дейност за период от 5 години. Основна задача на лечебното заведение е да се предоставят добри условия за работа и достойно възнаграждение на младите ни медици, за да се спре тенденцията те да напускат страната.
В началото на годината Медицински комплекс "Берое" закупи уникален за България зелен лазер, производство на американската фирма AMS.
Той е предназначен за отстраняване на уголемена простата. Излъчваната светлина е със специфична дължина на вълната (532 нанометра), която си взаимодейства с хемоглобина в тъканта на уголемената простата и по този начин по безкръвния път я „изпарява”. Технологията на работа на лазера е уникална не само у нас, но и в световен мащаб. Манипулацията е абсолютно безкръвна и пациентите се връщат към нормален начин на живот още в рамките на 24 часа след операцията. Методът е изключително подходящ за пациентите със сърдечни операции - изкуствени клапи, съдови протези и такива с поставени коронарни стентове, тъй като не се налага спиране на противосъсирващите средства.
В момента екипът на урологично отделение завършва обучението си за работа с новия лазер и се очаква съвсем скоро да започне работа.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД