Общинските болници да станат филиали на областните, предлага зам.-министър

д-р Адам ПерсенскиОбщинските болници да станат филиали на областните е най-разумното решение според заместник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски.
Той уточни в Смолян, че това е една от възможностите, които се обсъждат в министерството и ще бъде предложена като решение.
Всеки Общински съвет може да реши дали болницата да стане филиал на областната, защото собствеността е различна, посочи д-р Персенски, цитиран от БТА.
Д-р Персенски посети МБАЛ-Смолян и присъства на представянето на резултатите от приключващия проект с европейско финансиране "Реконструкция, обновяване и оборудване в МБАЛ-Смолян".
С превръщането на общинските болници във филиали ще се подобри лечението на пациентите и ще се осигури функционално обвързване с областната болница, както и продължаващо обучение на лекарите, които остават да работят в общинската, смята заместник-министърът.
По негово мнение втората алтернатива пред общинските болници е да останат в сегашния си вид.
Около 160 млн.лв. ще бъдат вложени в оптимизиране и надграждане на съществуващата система на спешна помощ със средства по Оперативната програма "Региони в растеж" за новия програмен период, информира д-р Персенски.
Приключващият проект в МБАЛ-Смолян, който се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013", е осигурил съвременно медицинско оборудване за здравното заведение, извършени са ремонти за енергийна ефективност и др.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД