Ще отпаднат направленията за лекар-специалист

Ще отпаднат направленията за лекар-специалистНаправленията за лекар-специалист отпадат. Това заяви здравният министър Петър Москов пред „Труд". Идеята е това да стане до края на годината. Дотогава се въвежда личната електронната здравна карта.
Освен това Националната агенция по приходите вече всеки месец ще контролира плащането на осигуровките, обясни министърът.
Лекарската гилдия да извърви обратно пътя към очовечаването и да се отнася към пациента с внимание, призова Москов. Той потвърждава, че не се е отказал от плащането на вноски 15 години назад и е убеден, че разполага с правна аргументация за това изискване.
Проблемът е големият брой хора, които не плащат здравни осигуровки. Но това не е проблем на министъра на здравеопазването или на финансите, би трябвало да е на цялото общество, разсъждава Москов.
Философията на системата е да плащаме всички, а да ползват тези, които имат нужда. Тя обаче се измества така - плащат някои, а ползват всички. Това води до влошено качество на услугите, разясни проблема здравният министър.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД