България е на първо място в ЕС по смъртност от злокачествени заболявания

България е на първо място в ЕС по смъртност от злокачествени заболяванияЛипса на финансиране блокира дейността на модерна лаборатория за лечение на мозъчни тумори.
Лекарите от болница "Св.Иван Рилски" алармираха, че досега по създадената програма за имунотерапия при пациенти със злокачествени мозъчни образувания, са получени само 300 хиляди лева, които са недостатъчни за нормалното функциониране на проекта.
По данни на Националния раков регистър всеки ден 10 българи чуват диагнозата рак, а медиците отчитат тревожна тенденция на увеличаване на онкологичните заболявания.
Рак на белия дроб, гърдата, дебелото черво, кожата и стомаха са локациите, които най-често засягат българите.
С най-голям относителен дял е ракът на белия дроб при мъжете - над 18% и ракът на млечната жлеза при жените - над 22 на сто.
По повод Световния ден за борба с рака днес в Специализираната болница по онкология ще представят проект, по който лечебното заведение ще получи европейско финансиране за нова апаратура.
Проектът е на обща стойност над 5.5 милиона лева, като освен доставка на високоспециализирани апарати, предвижда и разширяване и модернизиране на Клиниката по урология в най-голямата онкологична болница в страната.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД