Светила на медицината ще разискват здравната реформа на 10 февруари

проф. Николай ГабровскиСпоред мен здравеопазването продължава да бъде една от най-предизвикателните за управление и реформа сфери. Причината е, че системата на здравеопазване засяга по значим и често противоречащ си начин чисто медицински, социални, финансови, образователни и производствени въпроси. Същевременно, ресурсите, в рамките на които трябва да се вземат решения, са силно ограничени, а възможностите за измерване и обективизиране на дейностите и резултатите - трудни и нееднозначни.
Всичко това прави материята изключително сложна и „неприятна“ от управленска гледна точка, сподели проф. Николай Габровски, началник Клиника по неврохирургия в „Пирогов“ и основател на здравно-медицинския сайт Puls.bg по повод провеждането на дискусионния форум „Здравен дебат“ на 10 февруари тази година.
На събитието ще участват министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, проф. Генчо Начев, изпълнителен директор на болница „Св. Екатерина“, проф. Стоян Миланов, изпълнителен директор на „Пирогов”, доц. д-р Божидар Финков от „Св. Анна“, национален консултант по инвазивна кардиология и бивш министър на здравеопазването.
В първия панел на форума те ще представят своята гледна точка за неотложните реформи в здравеопазването и очакваните резултати и евентуални последици от провеждането им. Темите, които ще се дискутират, ще са концепцията за реформа в Спешната помощ, въпроси, свързани с финансирането и инвестициите в здравеопазването, затова защо не стигат парите за здраве и дали само ниската събираемост на здравни вноски е причина за това, какво трябва да се промени, за да се задържат лекарите в страната ни и работеща ли е болничната и здравна система у нас въобще, защо плащаме три пъти повече за лекарства, а стойностите на медицинските услуги стоят, защо задлъжняват болниците ни...
Според мен е необходимо да се търси широка обществена подкрепа на промените, а това изисква разговор, диалог, дебат, е на мнение инициаторът на събитието проф. Габровски. Само по-доброто разбиране и осъзнаване на предизвикателствата ще ни насочи по правилния път на тяхното преодоляване.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД