БЛС подкрепя министър Москов

Петър МосковКНСБ няма да оттегли искането си за оставка на министъра на здравеопазването Петър Москов. Това заяви пред БНР зам.-председателят на синдиката д-р Иван Кокалов.
В четвъртък синдикалистите обявиха, че Министерството на здравеопазването смята да узакони плащанията в болниците, което според тях щяло да бъде предпоставка за рекет над пациентите.
От ведомството обаче обявиха, че КНСБ разпространяват невярна информация и подобно предложение не е правено.
Смятаме, че текстът е заличен в последния момент, защото се уплашиха от реакцията ни.
Не знам кой какво разпространява, кое е официално и не е официално. Аз съм го получил като член на Надзорния съвет на НЗОК. На 27-ми ще има Надзорен съвет и ние трябва да се произнесем по този документ.
Когато се иска официално мнение на институция, този документ е официален. Ако ние не бяхме написали, че има такъв документ и в документа, който аз имам, изпратен по имейл, се съдържа такъв текст.
Това, че има ответна реакция и някой се е поуплашил и е решил все пак да го оттегли, е след нашата реакция, заяви д-р Кокалов.
От Министерството на здравеопазването съобщиха, че министър Петър Москов ще коментира казуса след заседанието на новия Съвет за развитие.
Днес стана ясно, че Българският лекарски съюз подкрепя категорично министъра на здравеопазването. По думите на председателя на съсловната организация д-р Цветан Райчинов за първи път имаме министър, който застава твърдо зад своите колеги - лекарите в страната. Според него Москов има намерение, желания, явно и качествата, да реализира истинска реформа в здравеопазването.
Райчинов допълни, че почти всичко, което до момента е представено като идеи за реформи, е изпълнимо. Той добави, че най-наложителна е реформата в Спешна помощ и акцентира върху програмите за обучение на кадри в медицинските университети.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД