Здравната комисия остави пълната забрана за пушене на закрито

Здравната комисия остави пълната забрана за пушене на закритКомисията по здравеопазване остави пълната забрана за пушене на закрити обществени места. С 4 гласа "за", 15 "против" и 1 "въздържал се" бяха отхвърлени на първо четене промени в Закона за здравето, внесени от "Атака" в първия работен ден на парламента и предвиждащи да се върне старият режим с обособени зали за пушене на закрито.
В мотивите си вносителите посочват, че тютюнопушенето трябвало да се върне в заведенията, защото забраната му довела до "нарастване на безработицата с поне 30 хил. души". Собствениците на заведенията били принудени да уволнят този персонал заради намалените обороти.
Въпреки че законопроектът е отхвърлен от комисията, той може да се обсъжда и в пленарната зала, където ще се вземе крайното решение по него.
Всички освен собствениците на заведения и хотели се изказаха срещу отмяната на забраната за пушене. Бившият здравен министър Десислава Атанасова, която прокара пълната забрана, призова за по-строг контрол върху спазването на забраната. Лошо впечатление прави, че почти няма заведение в София и в другите градове, в което да не се пуши, обърна се тя към зам.-министъра на здравеопазването Ваньо Шарков.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД