Министър Москов: ТЕЛКОВЕТЕ остават, докато не се направи реформа

ТЕЛКОВЕТЕ остават, докато не се направи реформаМога да потвърдя това, което казва социалният министър Калфин. Докато не бъде завършен процесът за въвеждане на съответните специалисти в различни медицински области, които да правят трудови експертизи, системата на ТЕЛК-овете остава. Това заяви здравният министър Петър Москов
В момента проблемът при ТЕЛК-а е, че ако имате нужда от бърза експертиза, не можете да я получите. А дори да я получите, тази експертиза не винаги съответства на реалното ви здравословно състояние, каза Москов. Трудово-лекарска експертиза може да ви дават само лекари, специализирали за трудово експертиза, по закон.
Въпросът ми е защо специалист, който ви е лекувал, оперирал и т.н., да не може да даде експертиза? Няма нужда от специализирани комисии, защо усложняваме процеса, попита риторично Москов.
Няма ли да се улесни корупцията, ако само един лекар решава? На този въпрос здравният министър отговори, че това зависи от контрола. Контролиращият орган се занимава само с проверка на трудови експертизи и ако се намери несъответствие, под въпрос се поставят правата на лекаря, издал експертизата, заяви здравният министър.
Здравният министър даде подробности за идеята за Съвета за развитие. Ще има такъв съвет, той ще дава поле за много тесни, експертни разговори в рамките на кабинета по различни въпроси. Съветът ще помага да стигаме до общи тези вътре в коалицията, обясни Москов.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД