Дават 80 000 лв. на старозагорската МБАЛ "Киркович" за дългове към "Овергаз"

Д-р Йовчо ЙовчевОбщина Стара Загора ще преведе 80 000 лв. целева субсидия за покриване на част от задълженията на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"-Университетска към газоснабдителното дружество "Овергаз изток". Благодаря на кмета Живко Тодоров и на председателя на Общинския съвет Емил Христов за помощта. Това съобщи днес д-р Йовчо Йовчев, прокурист на болницата. Изявлението му бе в отговор на изпратеното днес до медиите съобщение от "Овергаз изток", че от 15 януари ще бъде спряно подаването на газ към най-голямото областно здравно заведение заради неизплатени задължения.
Към момента дълговете ни към "Овергаз" са в размер на 220 000 лв. Част от тях са просрочени от месеците април, септември и октомври. За ноември има изплатена сума от 75 000 лв., фактурата за която е преведена на 19 декември. На 5 януари получихме писмо от дружеството, в което ни уведомиха, че ще спрат подаването на газ, ако не се изплатят всички задължения. Направихме среща с Живко Тодоров и Емил Христов, на която обсъдихме вариантите за излизане от конкретната ситуация и от кризата в болницата. Надяваме се да постигнем споразумение с "Овергаз" за циркулярно изплащане на задълженията до началото на следващия отоплителен сезон. С 80-те хил. лв. и със средствата, които ще получим в края на януари от РЗОК, ще покрием повече от 60% от дълговете към "Овергаз" и ще подпишем споразумението с дружеството, обясни д-р Йовчев. Той изрази надежда, че ще има разбиране от отсрещната страна и болницата няма да бъде оставена без отопление.
Д-р Йовчо Йовчев заяви още, че има шанс за излизане на потъналата в дългове към фирми и доставчици болница от кризата. За 1 месец успяхме да нормализираме на 90% доставките на консумативи и документи. За декември за първи път заработката на болницата беше по-висока от предишни месеци. От 1-2 седмици намаля вълната от запориране на сметки. В Спешния център заработиха приемни денонощни кабинети по вътрешни болести, хирургия и педиатрия. Вече се има мобилна връзка между реанимобилите и Спешния център за по-добра координация и по-бърза реакция при превеждането на спешните случаи, каза д-р Йовчев. Работя усилено за възстановяване на инвазивната хирургия. Надявам се тя да стартира с новия рамков договор, който вече е подготвен, допълни той.
Задълженията на МБАЛ "Киркович" са за 21.5 млн. лв. От тях просрочени са 20 млн.лв.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД