Министър Москов: В цели райони на страната липсва държава

Министър Москов: В цели райони на страната липсва държава Диагнозата на родното здравеопазване и обществото изобщо е липса на държава в цели райони на страната. Това заяви снощи по БНТ министър д-р Петър Москов.
Според него от ДПС, които му поискаха оставката, търсят модела на живота в гетото, защото така се получава контрол върху тези общности. Един политик от тези от ДПС влиза веднъж на четири години в това гето, за да даде пари, а лекарите са там всеки ден, подчерта Москов.
По думите му държавата в момента постепенно влиза в тези гета, социализира ги.
Москов посочи, че за навременна и компетентна помощ сигурността на екипите в спешната помощ е едно от нещата, вдигането на заплатите на работещите със средно 20% от януари е друга мярка. Министърът посочи още усвояването на европари за осъвременяване на автопарка и апаратурата.
Той заяви, че целта на правителството е до 2020 година да бъдат постигнати средноевропейските показатели за добре работеща здравна система.
Според министъра в последните седмици в Реформаторския блок има все по-добър дух на екипност и бъдещето на парията е добро. Дребните семейни скандалчета са все повече зад гърба на РБ, смята Москов.
По неговите думи линейки ще влизат навсякъде след осигуряване на сигурността на екипите.
През седмицата той обяви, че екипи на спешната помощ няма да се отзовават на повиквания в ромските махали, докато не бъде гарантирана сигурността на медиците и така настрои правозащитници срещу себе си. Медиците от спешната помощ обаче подкрепиха министъра.
Москов припомни, че заедно с вътрешния министър Веселин Вучков е подписал решение, с което регионалните центрове за спешна помощ и областните дирекции на полицията изготвят съвместни протоколи за районите, в които има повишена концентрация на нападения над медици и план за действие за осигуряването на екипите.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД