МВР и Спешната помощ ще действат заедно

МВР и Спешната помощ ще действат заедноДнес на извънредна среща министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и министърът на вътрешните работи г-н Веселин Вучков взеха решение за предприемане на колективни действия за предотвратяването на нападения над екипи на спешна помощ, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.
Двамата министри подписаха съвместна заповед, с която директорите на центровете за спешна медицинска помощ и директорите на областните дирекции на МВР са задължени да предприемат колективни действия за локализиране на местата, където в периода 2013-2014 г. са констатирани прояви на насилие над спешни медици.
Със заповедта на директорите е вменено синхронизиране дейността на екипите на ЦСМП и ФСМП, съответно със структурите на МВР по региони - при посещения на спешни екипи в локализираните „рискови“ населени места.
На 10 декември, сряда, ще се проведе среща между министър Москов и представители на ромските общности, както и с членове на Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори“ във връзка с поемане на ясен ангажимент за съдействие спрямо екипите на спешна помощ, допълват от МЗ.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД