Още законодателни мерки срещу нападенеия на лекари искат от здравната комисия

Още законодателни мерки срещу нападенеия на лекари искат от здравната комисияВ България няма достатъчно арестувани и наказани за нападение над лекарски екип. Това заяви председателят на здравната комисия в парламента ген. проф. Стоян Тонев по повод поредния побой над медик.
Необходими са още законодателни мерки, защото практиката показва, че хора си позволяват не само да нападат лекарите, а и да възпрепятстват оказването на спешна помощ, заяви Тонев.
Той добави, че явно законодателните мерки са недостатъчни и те трябва да бъдат разширени, за да се прекрати това срамно и позорно деяние, каквото е нападението на лекарски екип.
Според шефа на здравната комисия трябва да се вземат мерки в насока побоя над медик да се третира като предумишлено престъпление.
Стоян Тонев коментира идеята на здравния министър - докато не се осигури охраната на спешните екипи, те да не посещават адреси, които са рискови. Председателят на здравната комисия заяви, че това е крайно и временно решение. При всички положения обаче трябва да се намери вариант за охрана на екипите на Спешната помощ, подчерта Стоян Тонев.
Междувременно мъж от Исперих нападна екип на Спешна помощ в Исперих, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. Инцидентът е станал около 00.50 часа на 7 декември на улица "Стефан Караджа" в лудогорския град.
Малко след полунощ медицинският екип пристигнал в дома на 49 - годишен мъж, който е подал сигнал, че е получил задух. При пристигането на екипа мъжът, който бил пиян, се нахвърлил с обидни думи срещу двамата служители на Филиала за Спешна медицинска помощ, като нанесъл удар в лицето на по-младия от екипа.
По случая е образувана проверка, допълват от Областната дирекция на МВР.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД