Проверяващ екип на МЗ влезе в МБАЛ "Проф. Киркович"

Проверяващ екип на МЗ влезе в МБАЛ "Проф. Киркович"Проверяващ екип на Министерството на здравеопазването влезе на територията на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"-Стара Загора по сигнали, че болните там са оставени без отопление. Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов е разпоредил незабавна пълна проверка на дейността на лечебното заведение, съобщиха днес от пресцентъра на МЗ.
Заради допуснато отношение към пациентите и управлението на болницата, министърът е предприел действия по свикване извънредно заседание на Съвета на директорите за избор и упълномощаване на прокурист до провеждане на общо събрание за избор на нов Съвет на директорите и на нов изпълнителен директор, се казва в съобщението.
Преди това д-р Москов е провел телефонен разговор с кмета на Стара Загора Живко Тодоров, от когото получил уверение, че парното на сградите към лечебното заведение ще бъде пуснато в рамките на днешния ден. МЗ гарантира изплащането на натрупаните до момента задължения за отопление, както и необходимата за това сума до края на годината. В тази връзка министър Москов изказа специални благодарности за бързата реакция на кмета Живко Тодоров, съобщиха още от МЗ.
Междувременно днес стана ясно също, че лекарите са получили само 50% от полагаемите им се заплати. Най-голямата областна болница е във финансов колапс и е заплашена от фалит. Освен че няма отопление за болните, не достигат лекарства и консумативи. Дълговете на здравното заведение надхвърлят 20 млн. лв. Върху сметките му има три запора.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД