Народното събрание актуализира бюджета на НЗОК

НС актуализира бюджета на НЗОКНародното събрание одобри актуализацията на Бюджет 2014 на здравната каса със 100 млн. лв. на първо четене. Дебатът продължи два часа и половина. Повечето депутати се спряха на нуждата от реформиране на системата.
Смисълът на пакета от мерки, които ще внесем в парламента с проектобюджета за 2015 г., не е да търсим нормативна база за увеличаване на разходите, а да намерим ясна нормативна база, по която започваме пътя, по който системата преминава от заплащане за услуга към заплащане за резултат, заяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов.
Той изтъкна още, че при разглеждането на бюджет 2015 ще внесе доклада за здравето на нацията, на изводите от който ще стъпи концепцията за реформи в системата.

Целите на пакета ще бъдат ясна финансова прогнозируемост на сектора, т.е. невъзможността аз или друг колега, защото бързо върви опашката, да се изправи в края на следващата година и да каже – трябват още 100, 200, 300 млн. лв. за актуализация, допълни Петър Москов.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД