Здравната каса иска 400 млн. лв. повече в Бюджет 2015

Здравната каса иска 400 млн. лв. повечеСпоред представителите на синдикатите в НЗОК, касата ще иска от Бюджет 2015 400 млн. лв. повече от средствата за тази година.
Ако искането бъде прието НЗОК догодина ще разполага с над 3 млрд. лева.
Финансите на институцията през 2014 г. претърпяха няколко промени, след като първоначално гласуваният й бюджет по предварителни изчисления бе с около 200 млн. лв. по-малко от необходимото. Затова той бе коригиран.Надзорът на НЗОК поиска 328 млн. лева, но предишният парламент гласува само 225 млн. лева.
Сега системата очаква второ увеличение на бюджета, този път със 100 млн. лв.
Изчисленията на касата сочат дефицит от близо 150 млн. лева към момента. Надзорът на институцията е взел решение да отблокира 20 млн. лв. от резерва на НЗОК. Мотивите му са, че с тези средства трябва да се платят на аптеките лекарствата за домашно лечение, които се отпускат безплатно или с намаление. Здравната институция настоява също да бъдат отпуснати 27 млн. лв. от основния бюджет за заплащане на надлимитната дейност на болниците за месец август. За октомври касата е изплатила 120 млн. лв. на лечебните заведения по клинични пътеки.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД