Над 2600 пациенти преминаха през хирургията на МБАЛ "НиаМед" за 3 години

Над 2600 пациенти преминаха през хирургията на МБАЛ "НиаМед" за 3 годиниНа 10 октомври Хирургичното отделение на старозагорската МБАЛ "НиаМед" отбеляза три години от своето създаване. Всъщност хирургията в частното здравно заведение съществува още от самото му създаване преди 10 години, но преди 3 г. тя получи втора степен.
Отделението разполага със 17 легла и в него се лекуват пациенти не само от областта, но и от цялата страна и от чужбина. В МБАЛ "НиаМед" работят 5 висококвалифицирани хирурзи - д-р Димитър Салабашев, началник на структурата, д-р Делчо Бояджиев, д-р Славена Палийска, която има и още една специалност детска хирургия, д-р Христин Христов и д-р Атанас Матев.
За болните се грижат още 6 медицински и 3 анестезиологични сестри, 4 санитарки. Анестезиолози са д-р Емил Тилев, д-р Теодора Каварджиклиева, д-р Илия Илиев и д-р Асен Гешев.
В болницата функционират отделно и отделение за образна диагностика, клинична и патохистологична лаборатории, оборудвани с модерна апаратура. Самото отделение разполага с най-съвременна ендоскопска и лапароскопска апаратура. Всичко това дава възможност за лечение на болните по най-съвременни европейски стандарти.
За три години през хирургичното отделение на "НиаМед" са преминали над 2600 пациенти. Само за миналата година пациентите са били над 970, операциите - около 800, като 30% от тях са били извършени по спешност, обясни д-р Салабшев. Статистиката показва, че с всяка изминала година броят на търсещите висококвалифицираната помощ на специалистите-хирурзи в "НиаМед" продължава да расте. Екипът от хирурзи извършва предимно коремни операции, такива на щитовидната жлеза, при рак на гърдата. Правят се лапароскопски операции на хернии и жлъчки, извършва се и дебелочревна хирургия.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД