БЛС присъди сребърен почетен знак на съдов хирург от Стара Загора

aavДоайенът на съдовата хирургия в България – доц.д-р Андрея Андреев, дм от високотехнологичната МБАЛ „Св.Иван Рилски“ Парк – Стара Загора, е удостоен със сребърен почетен знак и грамота на Българския лекарски съюз. Старозагорският медик получи високото признание заради особени заслуги към БЛС и развитието на българската школа по съдова хирургия. Доц. д-р Андреев получава отличието и във връзка с 50 години дейност като лекар, 40 години като хирург и 20 години като съдов хирург.
Известният и зад граница съдов хирург е един от инициаторите за възстановяването на Българския лекарски съюз през 1990 г., след като създадената през далечната 1901 г. организация бива закрита през 1948 г. През 1995 г. той е един от хирурзите, които поставят в България началото на съдовата хирургия.
Доц. д-р Андрев ероден в Стара Загора в семейството на известния хирург д-р Прокопи Андреев. Започва професионалния си път като общовойскови лекар през 1964 г.  Днес има зад гърба си практическиопит с над 5000 сложнисъдовиоперации у нас и в чужбина и над 50 000 консултиранипациенти. Преподава съдова и обща хирургия в български и чуждестранни университети.
Публикувал е три популярни монографии за съдовите заболявания, 133 научни съобщения, 35 доклада на национални и 14 на международни конгреси в Ню Йорк, Сан Диего, Лондон, Берлин, Ургуп (Турция), Корфу, Родос, Кипър, Клуж, Пекин и др. Конструирал, изпитал и приложил оригинална българска съдова протеза и модифициран съдовохирургичен инструмент.
Доц.д-р Андрея Андреев е председател на „Съсловното сдружение на съдовите хирурзи в България" (СССХБ) и на Фондация „Съдови Заболявания". Дългогодишен експерт е на НЗОК и БЛС, носител на званието „Български Лекар". В продължение на 10 последователни години е  председател на колегията на БЛС в Стара Загора, член е на първия Управителен Съвет на БЛС (София) между 1990-1992 г. и на Националния Съвет на БЛС между 1993-1996 г.
Днес работи като консултант в Отделение „Съдова хирургия“ в МБАЛ „Св.Иван Рилски" Парк - Ст. Загора, където оперира и понастоящем, консултира и в старозагорския МЦ „Трета Поликлиника“.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД