Ебола тръгнала от заразено месо от прилеп

 Ебола тръгнала от заразено месо от прилепСегашната епидемия от ебола е тръгнала от заразено месо от прилеп, ловуван като дивеч в Африка, пише британският „Индипендънт“.
През декември 2013 г. двегодишно дете от село в югоизточната част на Гвинея е станало първата жертва на епидемията, след като се е заразило с ебола от уловен от семейството му плодов прилеп, чието месо било използвано за храна.


В Африка е широко разпространена търговията с месо от диви животни, включително различни видове маймуни и прилепи. Смята се, че хващането и убиването на заразени животни, е била в основата и на други епидемии от ебола в миналото.
Според Световната здравна организация, плодовите прилепи от семейство Pteropodidae са естествен гостоприемник на вируса ебола.
Сериозността на сегашната епидемия, отнела живота на хиляди хора и стигнала до различни части на света, води до призиви за забрана на ловуването, продажбата и яденето на месо от диви животни.
Според Центъра за международно изследване на горите, всяка година в басейна на Конго в Африка се изяждат пет милиона тона месо от диви животни. Изследователи, анкетирали жители на Гана, са установили, че повечето местни хора не са запознати с опасностите от консумацията на месо от диви животни.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД