С "Криворазбранат цивилизация" отбелязаха Деня на белия бастун в Стара Загора

С "Криворазбранат цивилизация" отбелязаха Деня на белия бастун в Стара ЗагораС театралната постановка „Криворазбраната цивилизация" днес следобед в Кукления театър хората с нарушено зрение отбелязаха Деня на белия бастун. Организатор на проявата е регионалната структура на Съюза на слепите със съдействието на община Стара Загора и двата Лайънс клуба в града.
Международният ден на белия бастун се отбелязва от 1964 г. Белият бастун е приет и като защитен знак в законите за уличното движение на всички страни по света.
Признат е и като знак за тежко зрително увреждане, и като символ за самостоятелността на хората без зрение. Дългият бял бастун е бил изработен през 1943 г. от психолога Ричард Хувър.
В представлението участваха актьори-самодейци с до над 90% загуба на зрението. Част от него бе и председателката на Регионалната организация на слепите Дина Желева.
Над 1000 са членовете на структурата, която обхваща областите Стара Загора и Хасково. Проблемите на хората с нарушено зрение у нас са свързани най-вече с пропуски в социалното законодателство, липса на средства и невъзможност за намиране на подходяща работа.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД