И пациентски организаци застават зад шефката на ИАЛ

доц. Асена СтоименоваСлед безпрецедентната подкрепа, която получи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата доц. Асена Стоименова от целия фармацевтичен сектор, сега зад нея застават и пациенти.
От името на Пациентски организации „Заедно с теб“ заявяваме, че подкрепяме доц. Асена Стоименова, в качеството й на изпълнителен директор и водещ фармацевтичен експерт. Това се казва в становище на пациентски организации „Заедно с теб”, Асоциация за репродуктивно здраве, бременност и грижи за децата „Усмихни се”, Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички” и Асоциация на пациентите със сърдечносъдови заболявания, изпратено до медиите
От съвместните ни участия и лично наблюдение в редица работни групи в Министерство на здравеопазването считаме, че доц. Стоименова е качествен експерт, професионалист с висок морал и принципен човек.
Изразяваме нашата подкрепа към доц. Стоименова и в качеството и на Изпълнителен директор на ИАЛ. Приемаме нейните управленски решения с доверие в името на качеството на работата на агенцията и в защита правата на пациентите, пишат пациентите.
Факт е, че преди доц. Стоименова да поеме управлението на ИАЛ преди два месеца, в тази сфера цареше безхаберие и безотговорност от страна на Министерство на здравеопазването. Преди нейното управление до нас имаше редица сигнали за забавена регистрация на лекарства поради липсата на изпълнителен директор по вина на Министерство на здравеопазването. Проблемите с регистрацията предизвикаха забавянето на осигуряването на жизнено важни медикаменти за пациентите и техните близки бяха принудени да търсят такива от чужбина, докато те бяха в болничните заведения, което забавяше тяхното лечение и застрашаваше живота им, заявяват от там.
От организациите отбелязват, че доц. Асена Стоименова има доверието им като пациентски организации и подкрепа им в качеството и на експерт, професионалист и изпълнителен директор на ИАЛ.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД