В Александровска болница извършиха 3 нови трансплантации

В Александровска болница извършиха 3 нови трансплантацииТри нови трансплантации са извършени в „Александровска” болница и Военномедицинска академия. Това съобщиха от двете лечебни заведения. В „Александровска” са направени две бъбречни трансплантации, а във ВМА – чернодробна. Донорът е 47-годишен мъж от София, изпаднал в мозъчна смърт.
От ВМА съобщиха, че трансплантацията е направена от екипа на проф. Никола Владов, началник на Клиниката по чернодробна, панкреатична и трансплантационна хирургия. Тя е била извършена по спешност на 31-годишен мъж в последен стадий на чернодробна цироза.
Трансплантацията на черния дроб във ВМА е започнала в 21.00 ч. вчера и е приключила към 02.00 ч. рано сутринта.Това е 39-та трансплантация на черен дроб за екипа на проф. Владов от 2007 г. насам и пета поред за 2014 г. През 2013 г. бяха извършени общо 5 чернодробни трансплантации в лечебното заведение.
От Александровска болница съобщиха, че двете бъбречни трансплантации са приключили вчера късно вечерта. Реципиентите са мъж на 23 г. от Нови Искър и жена на 20 г. от Хасково. Мъжът все още не е провеждал хемодиализа, а жената се диализира от няколко месеца, уточнява проф. Петър Симеонов – началник на урологичната клиника в УМБАЛ „Александровска”. Пациентите са изведени в реанимация в стабилно общо състояние.
Ръководствата на двете болници и екипите, извършили трансплантациите, изказват искрени съболезнования и благодарност към близките на донора за високохуманния жест.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД