Рекорден брой участници събра в България кардиологичен конгрес

Рекорден брой участници събра в България кардиологичен конгрес Традиционното обявяване на носителите на Почетния знак на Дружеството на кардиолозите в България беляза снощи старта на 14-тия национален кардиологичен конгрес. С отличието тази година са удостоени проф. Александър Чирков и проф. Асен Гудев. Форумът събира за три дни в курортния комплекс "Златни пясъци" рекорден брой участници - над 1300 медици от страната и чужбина.
Сред многобройните акценти в научната програма има един, който заслужава особено внимание, защото доказва високото международно признание за българската кардиологична школа - това е съвместната научна сесия на Европейското дружество по кардиология и ДКБ със специалното участие на председателя на ESC проф. Фаусто Пинто.
В рамките на тази дискусия проф. Пинто ще представи своите виждания за ролята на научните дружества в промоцията на образование и в клиничните проучвания, а д-р Корнелия Коцева, български кардиолог, който работи от години във Великобритания, ще спре вниманието си върху причините за неуспех при въвеждането на гайдлайните за сърдечносъдова превенция в Европейските държави. В същата сесия настоящият председател на ДКП доц. Иво Петров ще представи съвременните виждания за превенцията и лечението на мултифокалната атеросклероза.
Очаква се голям интерес да предизвика и представянето за първи път на резултатите от два национални проспективни обсервационни регистъра, които дават ясна представа за състоянието на контрола при дислипидемиите и за основните характеристики на началната терапия при артериална хипертония у нас. Според специалистите, тези резултати ще бъдат отправна точка за изводи и препоръки от чисто практически характер, които могат съществено да подобрят подхода към пациентите с различни видове дислипидемии и повишено артериално налягане.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД