Здравното министерство иска повече свои хора в Комисията по прозрачност

Здравното министерство иска повече свои хора в Комисията по прозрачностМинистерството на здравеопазването предлага да бъде увеличен броят на членовете на Комисията по прозрачност, която да се занимава с лекарствата. Това става ясно от текст, публикуван на сайта на министерството. Според проекта представителите на МЗ трябва да бъдат четирима, а не трима, както е в момента. Броят на представителите на Изпълнителната агенция по лекарствата пък се увеличава от двама на трима. Така общият брой на членовете на комисията става 15. В текста също така е записано, че е необходимо да се увеличи присъствието на правоспособните юристи, които могат да са членове на Комисията.
Естеството на работа на Комисията изисква преглед и анализ на всички жалби и документи от юридическа страна. Също така, се очаква, че при увеличаване на броя на представителите на МЗ и на ИАЛ ще се постигне по-добра организация и ще се оптимизира по-добре работата на Комисията, се казва в мотивите на МЗ, приложени към проекта.
Направени са и предложения във връзка с прецизиране на текстовете, уреждащи качеството и компетенциите на лицата, които подпомагат работата на Комисията по прозрачност, като мотивът за това е внасяне на яснота по отношение на административната организацията на работата на Комисията.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД