На 12 септември започват преговорите за рамковия договор

На 12 септември започват преговорите за рамковия договорПреговорите по Националния рамков договор за 2015 година ще започнат на 12 септември. Това е било решено на заседание на УС и НС на Българския лекарски съюз в събота, съобщават от съсловната организация на лекарите. Всички 28 колегии и бордовете по специалности ще изпращат своите предложения, свързани с рамковото договаряне до края на септември, допълват от БЛС.
По график започват срещите в централата за отделните групи по ПИМП, СИМП и болнична помощ, както и по интердисциплинарни проблеми. Поради обективните обстоятелства, свързани с извънредните парламентарни избори, подготовката започва по-късно, но трябва да приключи до 10 октомври, съобщават от БЛС.
Между 10 и 20 октомври ще бъде изготвен график за вътрешно съгласуване и приемане на окончателния вариант на документа, който ще бъде разгледан от делегатите на Събора, който ще се проведе на 30 и 31 октомври.
Новото в подхода по рамковото договаряне тази година ще бъдат поставените условия от страна на БЛС към управляващите. Въпреки че ще има изготвен свой проект, организацията ще продължи и ще финализира преговорите само при определени условия – осигурено цялостно финансиране за заплащане на медицинската дейност, връщане на арбитража, методиките и всички останали текстове в НРД, които бяха откъснати изкуствено от цялостната структура на НРД.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД