Три нови трансплантации извършени от началото на годината у нас

Три нови трансплантации извършени от началото на годината у насТри нови трансплантации бяха извършени вчера във ВМА и УМБАЛ „Александровска”. Това съобщиха от пресцентъра на МЗ.
На 2 септември 2014 г. в УМБАЛ „Света Марина“ Варна 56-годишна жена изпада в мозъчна смърт и е кондиционирана за донор. Близките взимат благородното решение да бъде спасен животът на тежко болни пациенти.
Чернодробната трансплантация е извършена във Военномедицинска академия, а двете бъбречни трансплантации в УМБАЛ „Александровска“. Пациентите са в добро постоперативно състояние.
От  УМБАЛ „Александровска” съобщават, че двете бъбречни трансплантации са извършени от екипа на проф. Петър Симеонов – началник на Клиниката по урология. Реципиентите са 46-годишна жена от Карлово и 62-годишен мъж от София.  От началото на годината, извършените бъбречни трансплантации в УМБАЛ „Александровска” са 20 на брой – 6 от жив и 14 от трупен донор.
Изпълнителната агенция по трансплантация и Министерство на здравеопазването изказват своите съболезнования към близките на донора и благодарност към колегите от УМБАЛ „Света Марина“ Варна, Военновъздушните сили и трансплантационните екипи.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД