Ген. Стоян Тонев и още трима лекари - водачи на листи на ГЕРБ

ген. Стоян ТоневБившият началник на Военномедицинска академия и настоящ зам.-кмет с ресор „здравеопазване“ в София ген. Стоян Тонев оглави листата на ГЕРБ за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5-ти октомври 2014 г. Това стана ясно след официалното представяне на всички водачи на листи на партията на пресконференция днес.
Ген. Тонев е едно от двете изключения сред представените водачи на листи, които до момента не са били официално свързани по един или друг начин с партията на Бойко Борисов.
Другият водач -изключение е Методи Андреев, представен на пресконференцията от Цветан Цветанов като „доказан демократ, който в началото на промените беше човекът, който имаше една мечта – да бъдат разкрити досиетата на бившата ДС, което, за голямо съжаление, 20 години не можа да се случи, а той милееше и работеше това да се случи“.
Бившият шеф на ВМА оглавява листата на спряганата за бъдеща управляваща партия ГЕРБ в Пазарджик. Немалката вероятност ген. Тонев да влезе в Народното събрание вече даде на хора от здравната система повод за гадаене – дали той най-после ще стане здравен министър, или ще бъде предпочетен там, където се коват ресорните нормативи – като шеф на здравната комисия на парламента.
За първия пост проф. Стоян Тонев е вечният медиен кандидат – няма случай от последните години при смяна на кабинета, при напускане или уволнение на министър на здравеопазването името на ген. Тонев да не е споменавано като едно от най-вероятните за оглавяване на МЗ.
Дори да оставим настрана неяснотата за изхода на изборите обаче, постът министър за зам.-столичния кмет пак не би бил сигурен. Вероятният му най-сериозен конкурент е „тежката артилерия“ на ГЕРБ – бившата здравна министърка Десислава Атанасова, която също оглавява партийна листа – тази в Монтана.
Партията предлага още трима лекари като водачи на листи – бившата шефка на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова, която е първа в листата на Смолян, бившата директорка на пернишката болница и областен координатор на ГЕРБ Вяра Церовска – водач за Перник, както и бившият депутат д-р Дарин Димитров, който оглавява листата на Търговище.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД