Д-р Ангел КУНЧЕВ: Рискът от Ебола е относително нисък

д-р Ангел КунчевСъгласно оценката на експертите от Световната здравна организация, както и от Европейския център за контрол на болестите в Стокхолм, рискът за внос и разпространение на треска Ебола в Европа се оценява като относително нисък. Това твърди пред БГНЕС главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той обясни, че това се споделя и от отговорните български институции. Те правят своите изводи въз основа на почти липсващите контакти между нашата страна и западноафриканските държави - Гвинея, Сиера Леоне и Либерия, които са най-засегнати от болестта.
Държавният здравен инспектор е категоричен, че в България има изградена и действаща система за надзор на заразните болести. Тя включва незабавно съобщаване на случаи (доказани или съмнителни) на заразни болести от страна на здравната мрежа – общопрактикуващи лекари, Спешна помощ и болници.
Д-р Кунчев поясни, че има възможности за диагностициране на евентуални случаи на ебола в Националния център за заразни и паразитни болести, както и за приемане и лечение в Инфекциозната клиника на Военно-медицинска академия.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД