Смени в бордовете на девет държавни болници предприе д-р Ненков

д-р Мирослав НенковВ девет болнични борда са направени смени, стана ясно на пресконференция на служебния здравен министър д-р Мирослав Ненков днес. Част от смените са наложени от това, че с идването на новото правителство част от политическия кабинет на министър Андреева е напуснал заедно с нея, уточни министър Ненков и отрече да става въпрос за „разправа с хората на Таня Андреева“. Като пример той даде СБАЛ по онкология, където д-р Андреева е назначила като член на борда икономиста Ласко Лазаров. Този човек милее за болницата и се грижи за нея, затова той остава на работа там, коментира служебният министър.
Отговор на въпроса кои са сменените членове на бордове и в кои болници на пресконференцията не бе даден. Информация за смените в част от болниците дава електронното издание ПИК. Според техните твърдения, смените са направени в „Пирогов“ (д-р Атанас Кацаров на мястото на проф. Раденовски), Александровска болница (проф. Темелков на мястото на Сема Хайкова), ИСУЛ (проф. Асен Гудев на мястото на Янка Кюркчиева), „Св. Екатерина“ (Надежда Бранкова на мястото на бившия главен секретар на МЗ Теодора Андреева), Националната кардиологична болница (д-р Георгиева и Наташа Маркова на мястото на проф. Иванов и проф. Гочева)
Още не са приключили проверките в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен и столичната СБАЛ по онкология, а техните директори, които бяха освободени от предишният здравен министър д-р Таня Андреева, са върнати на своите постове и в момента управляват тези лечебни заведения, съобщи още служебният министър. Проверяваме къде са сменени и бордовете на директори в последния момент - от началото на юли до края на мандата на предишното правителство. Тези промени не са незаконни, но нямат вкус, коментира още д-р Ненков.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД