Иранският парламент гласува забрана на противозачатъчни и презервативи

Иранският парламент гласува забрана на противозачатъчни и презервативиИранският парламент подкрепи указа на иранския духовен водач Али Хаменей за забрана на перманентните форми на контрацепция, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на държавната информационна агенция ИРНА. Това включва вазектомии и аналогични процедури при жените.
През май иранският духовен водач издаде указ, призоваващ за увеличаване на раждаемостта, така че да се подсили националната идентичност и да се противодейства на "нежелани аспекти от западния начин на живот". Лекарите, които нарушават забраната, ще подлежат на наказание.
Досега в Иран презервативите бяха широко достъпни, а семейното планиране е прието за напълно нормална практика.
Предстои законът да получи одобрение и от специален панел от духовници и юристи, назначен от аятолаха, които ще проверят дали правилата са в съответствие с Исляма.
Раждаемостта в Иран е 1.6 деца на жена, твърди депутатът Али Мотахари, цитиран от ИРНА. С този темп населението на 75-милионен Иран ще намалее до 31 милиона през 2094 г., а 45% от иранците ще бъдат над 60-години, казва народният представител Салех Джокар.
По данни на ООН средната възраст ще се увеличи от 28 г. през 2013 г. на 40 години през 2030 г. През юни министерството на здравеопазването обяви, че ще продължи да подпомага двойките при лечение на безплодие, което в Иран може да струва между 3000 и 16 000 долара.
“Здравна поща“, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД