Фелдшер спечели дело срещу нападателя си

Фелдшер спечели дело срещу нападателя сиФелдшер спечели дело срещу нападателя си. През октомври 2013 г. Калин Николов преби фелдшера от Спешна помощ Денчо Денев в Шумен. Сега той ще трябва да му плати 3300 лв. Това реши Шуменският районен съд по граждански иск на пострадалия медик.
Биячът Калин Николов вече получи присъда от две години затвор условно с четири години изпитателен срок през декември 2013 г. заради нападението. Случаят скандализира медицинските среди в Шумен и предизвика вълна от протести сред лекари и сестри, които се солидаризираха с колегите си от Спешна помощ. Фелдшерът Денчо Денев е съпруг на областната лидерка на КНСБ Анета Денева и си "изпроси боя" само заради това, че на 28 октомври м.г. вечерта се е случил на поредното си дежурство.
Точно тогава постъпил сигнал за болна от село Мадара. Позвънил синът й, който имал квартира близо до Спешна помощ в Шумен и предложил лично да заведе линейката за по-лесно. В болницата му се сторило, че екипът е прекалено бавен, развикал се, а после се нахвърлил и да бие фелдшера Денев. По материали по делото медицинският специалист загубил дори за три минути съзнание, имал две разкъсни рани и счупен нос, а през ноември се наложило да го оперират.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД