В агенцията по трансплантации въвеждат онлайн услуги

В агенцията по трансплантации въвеждат  онлайн услугиВ Агенцията по трансплантации стартира изграждането на интегрирана информационна система за онлайн административни услуги, която ще улесни значително работата на служителите и ще гарантира сигурност и проследимост на информацията, свързана с пациентите. Това съобщи пред журналисти днес изпълнителният директор на агенцията д-р Марияна Симеонова по време на представянето на проекта пред партньорски организации, лекари, здравни мениджъри и IT специалисти.
Системата ще бъде изградена със средства по оперативна програма „Административен капацитет” и след въвеждането й в експлоатация през втората половина на 2015 г. ще предоставя 11 онлайн услуги на граждани, лечебни заведения, репродуктивни центрове и тъканни банки, които работят в сферата на трансплантацията на органи, тъкани и клетки.
Само за последната година и половина документалният поток в агенцията ни е нараснал 3 пъти, обработката на данни се извършва ръчно, това ангажира прекалено много време и коства много усилия на персонала. Този начин на работа увеличава значително възможността да се допусне човешка грешка, освен това не ни позволява да правим статистика и анализи”, подчерта д-р Симеонова. Технологичното обновление според нея ще даде възможност да бъде използван по-рационално потенциалът на служителите на Агенцията, които вече ще могат да бъдат в по-голяма степен привлечени към други полезни дейности – информационни кампании сред различни възрастови и професионални групи, партньорски проекти и други.
Подобна практика вече имат трансплантационните агенции на Словения и Хърватска и резултатите, които са постигнали, са много добри, защото целият им персонал е ангажиран с общата кауза – трансплантациите.
В близко време предстои заедно с националния консултант проф. Любомир Спасов да бъдат обсъдени насоките на бъдещата работа по проекта „Балкантрансплант”, а така също и да бъдат представени резултатите в белодробната трансплантация, информира още д-р Марияна Симеонова.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД